opleiding

ADR certificaat halen bij Dek opleidingen

Chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren (Basis) in tankauto’s (Tank) en containers en stoffen uit Klasse 1 (explosieven) en Klasse 7 (radioactieve stoffen) dienen in bezit te zijn van een ADR certificaat. Dek Opleidingen is de opleider van Zeeland en het westen van Brabant voor het ADR certificaat. Met vestigingen in Goes, Bergen op Zoom, Beneden-Leeuwen, Breda en Terneuzen hebben wij meerdere locaties waar wij de training voor onze klanten kunnen verzorgen. Bovendien is het mogelijk om de cursus in-company uit te voeren.

Vanaf heden bieden we de ADR opleiding aan met een kortere duur. U krijgt de cursus in de vorm zoals u van ons gewend bent. bijvoorbeeld de cursus ADR basis en Tank omvangt 3 lesdagen.

Op deze pagina vind je meer informatie over de opleiding en bijbehorende examens.

ADR certificaat
Opleiding op maat
€1.000,00 subsidie
in-company opleiding op maat
In-company training mogelijk
Kan meetellen voor de code 95
Kan meetellen voor de code 95
Zeer ervaren instructeurs
Ervaren instructeurs
ADR certificaat

Opzet ADR opleiding

Chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren (Basis) in tankauto’s (Tank) en containers en stoffen uit Klasse 1 (explosieven) en Klasse 7 (radioactieve stoffen) dienen in bezit te zijn van een ADR certificaat. Deelnemers leren de belangrijkste wettelijke bepalingen van het vervoer van gevaarlijke stoffen over de wegen van het ADR/ VLG en zijn in staat deze toe te passen.

Om in bezit te zijn en blijven moeten chauffeurs elke 5 jaar het certificaat verlengen, dit kan vanaf één jaar voor de verloopdatum van het certificaat. Is het certificaat verlopen, dan moet de initiële cursus + het initiële examen worden afgelegd. De kandidaat komt dan niet meer in aanmerking voor een verlengingsopleiding en examen. Per onderdeel moet een schriftelijk examen worden afgelegd. Voor de onderdelen Basis + Tank + Klasse 1 + Klasse 7 moet u dus 4 examens afleggen.

Direct aanmelden

Duur opleiding Nacholing Duur opleiding incl. pauze
Certificaat Basis 4 dagdelen 14 uur theorie +/- 16 uur
Certificaat Basis + Tank 6 dagdelen 14 uur theorie +/- 26 uur
Certificaat Basis + Tank & Klasse 1 & 7 8 dagdelen 14 uur theorie +/- 34 uur

Herhaling ADR certificaat

Het ADR certificaat heeft een geldigheid van 5 jaar. Om in bezit te zijn en blijven moeten chauffeurs elke 5 jaar het certificaat verlengen, dit kan vanaf één jaar voor de verloopdatum van het certificaat. De herhalingsopleiding is 1 dag korter dan de reguliere opleiding. De eerste dag van het onderdeel basis hoeft niet te worden gedaan.

Geslaagd en nu?

Als een kandidaat slaagt voor één of meerdere ADR modules, ontvangt hij/zij een ADR pas van het CCV. Dit pasje dient voorzien te zijn van een pasfoto en handtekening. Deze pas dient de leerling zelf aan te vragen. Dit kan al voor aanvang van de examens. Het aanvraagformulier staat op de website van het CBR.

Ga naar het CBR

Verlenging

Examens voor ADR verlenging

In onderstaande tabel vind je een overzicht van de verschillende examens voor ADR.​

Soort examen Duur Soort vragen Aantal vragen Cesuur
ADR Basis 45 minuten Gesloten vragen + 2 cases 25 Minimaal 18 goed
ADR Tank 30 minuten Gesloten vragen + case 15 Minimaal 11 goed
ADR Klasse 1 30 minuten Gesloten vragen 15 Minimaal 11 goed
ADR Klasse 7 30 minuten Gesloten vragen 15 Minimaal 11 goed

Code 95

Het is mogelijk om een opleiding ADR mee te laten tellen voor de verplichte nascholing beroepschauffeurs (code 95). Iedere cursusvorm voor ADR telt mee voor maximaal 14 uur aan theorie.

Meer informatie over code 95

ADR

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden/prijzen voor de ADR training bij Dek Opleidingen? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0113-216447 of vul ons contactformulier in voor meer informatie of het opvragen van een offerte. 

Bel ons op

Inschrijven

Cursusagenda

Hieronder vind je alle geplande cursussen voor deze opleiding. Selecteer een vestiging om alleen de cursussen op die locatie te zien. Voor specifieke wensen of groepsopgaven kun je contact met ons opnemen om eventuele andere mogelijkheden door te nemen.

Team ADR

Marius

Marius

Meer informatie of een offerte ontvangen?

Doe een aanvraag

Ik wil
Ik ben
Contactgegevens