Opleiding

Zo haal jij je theorie voor het autorijbewijs (B) via Dek Opleidingen

Wij vinden het belangrijk dat je voor het theorie-examen leert op een manier die bij jou past. Of je thuis wilt studeren of individueel begeleid wilt worden, het kan allemaal. Speciaal daarvoor maakt Dek Opleidingen een studie voor jou op maat.

Je mag deelnemen aan het theorie-examen wanneer je 16 jaar oud bent. Als je bent geslaagd, is je theoriecertificaat 1,5 jaar geldig. Ons advies is om zo snel mogelijk te beginnen met leren.

B-Aut nieuw
Uitgebreid aanbod leermiddelen
Uitgebreid aanbod leermiddelen
Hoog slagingspercentage
Hoog slagingspercentage
Zeer ervaren instructeurs
Ervaren instructeurs
Uitgebreid aanbod leermiddelen
E-learning mogelijk

Wanneer begin je met je autotheorie?

Wij adviseren iedereen om zo snel mogelijk te starten met leren voor het theorie-examen. Landelijk gezien slaagt minder dan de helft van de leerlingen in één keer. Onderschat de moeilijkheid niet en neem er de tijd voor.


Op tijd beginnen heeft nog meer voordelen. Als jij de theorie al in je hoofd hebt zitten, gaan je praktijklessen ook makkelijker. Je snapt de voorrangsregels al en kent de verkeersborden. Het kan je een paar rijlessen schelen en dus bespaar je geld.


Stel dat jij je theorie nog niet hebt behaald, maar je bent al wel begonnen met de praktijk. Dat kan, maar ons advies is om dit te voorkomen. Voor leerlingen die moeite hebben met leren of leerlingen die een spoedopleiding volgen, kan de planning in gevaar komen. Zonder theoriecertificaat mag je namelijk geen praktijkexamen doen.


Hieronder vind je de mogelijkheden die wij hebben om jou te helpen met het behalen van je theoriecertificaat.

Meer informatie

Theorie leren: de mogelijkheden

Theorie-examen auto bij het CBR

Je kunt bij Dek Opleidingen terecht voor het aanvragen van je theorie-examen. Wij helpen jou graag bij het uitzoeken van een geschikte dag. Als je betaald hebt, nemen we de beschikbare data en tijden door en plannen we jouw examen. Je mag deelnemen aan het theorie-examen voor de auto als je 16 jaar bent. Als je bent geslaagd, dan is je theoriecertificaat 1,5 jaar geldig.


Het theorie-examen duurt maximaal 30 minuten en bestaat uit 65 vragen. 25 vragen gaan over gevaarherkenning. Daarvan moet je er minimaal 13 goed hebben. Ook krijg je 12 vragen over de verkeersregels. Daarvan moet je er minimaal 10 goed beantwoorden. Tenslotte krijg je 28 vragen over verkeersinzicht, waarvan je er minimaal 25 goed moet hebben.


Er zijn verschillende soorten theorie-examens. Uitleg daarover vind je hieronder.

Theorie-examens

Soorten theorie-examens bij het CBR

Aandachtspunten theorie-examens

  • Openingstijden CBR: helaas is het CBR normaal gesproken geopend op werkdagen tot ongeveer 16.00 uur. Daarom zullen scholen je vaak vrij geven voor het maken van je theorie-examen. Bespreek dit wel van tevoren met school zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
  • Locatie CBR: in Zeeland kun je alleen examen doen bij het CBR in Goes. In West-Brabant kun je terecht in Breda. 

Heb je vragen over de verschillende theorie-examens of advies nodig? 

Kosten

Prijzen theorie auto rijbewijs B

Hieronder vind je de kosten voor de verschillende onderdelen van de theorie voor het autorijbewijs B.

Soort Kosten
Theorieboek € 27,50
E-learning / speedtheorie inlogcode € 32,50
Online examentraining á 20 examens € 23,50
Theoriecursus inclusief e-learning € 95,00
Theoriecursus inclusief e-learning, theorieboek en theorie-examen € 132,50
Individuele begeleiding per les van 50 minuten € 46,00
Regulier theorie-examen € 43,50
Verlengd theorie-examen € 58,00
Individueel theorie-examen € 124,00
Engels theorie-examen € 53,50
Inschrijven

Cursusagenda

Hieronder vind je alle geplande cursussen voor deze opleiding. Selecteer een vestiging om alleen de cursussen op die locatie te zien. Voor specifieke wensen of groepsopgaven kun je contact met ons opnemen om eventuele andere mogelijkheden door te nemen.

Meer informatie of aanmelden?

Neem contact op

Ik wil
Ik ben