Opleiding

Theorie busrijbewijs (D)

Voor het rijbewijs D bestaan twee trajecten, namelijk het traject vakbekwaamheid (met code 95) en het rijbewijstraject (zonder code 95). Bij de een ga je beroepsmatig rijden, bij de ander niet. Wij helpen je graag bij het maken van deze keuze. Bovendien kunnen we samen kijken naar de planning van jouw theorie-opleiding en de bijbehorende examens. Hieronder vind je meer informatie over de trajecten en over de verschillende mogelijkheden om theorie te leren en theorie-examen te doen.


Hieronder vind je meer informatie over de twee trajecten en over de verschillende mogelijkheden om theorie te leren en theorie-examen te doen.

Zeer ervaren instructeurs
Ervaren instructeurs
Gratis rijlesapp
Gratis rijlesapp
Opleiding op maat
Opleidingen op maat
Hoog slagingspercentage
Hoog slagingspercentage

Meer informatie

Lesmateriaal theorie rijbewijs D

Wanneer je bij ons lesmateriaal aanschaft voor de theorie voor rijbewijs D, ontvang je een lesmap. Hierin zitten drie boeken: verkeer, techniek en administratie. Ook zitten er vier inlogcodes bij: verkeer, techniek, administratie en administratie cases. Wanneer je niet voor de vakbekwaamheid (code 95) gaat, dan zie je vanzelf welke onderdelen je mag overslaan. In combinatie met onze theoriecursus is dit een uitstekende voorbereiding op de theorie-examens bij het CBR. Je leert uit de boeken en kunt online proefexamens maken met de inlogcodes. Na elk oefenexamen krijg je de uitslag te zien, dus kun je een inschatting maken of je al klaar bent voor het echte theorie-examen. Per vak krijg je een inlogcode. Daarmee heb je zeven uur toegang tot de proefexamens. Je kunt via ons eenmalig gratis je uren opwaarderen en gratis oefenexamens doen.


Wij adviseren om, voordat je aan de cursus deelneemt, het boek door te nemen. Zo kun je het tempo van de cursus beter volgen en kun je op basis van jouw voorbereiding gericht vragen stellen aan de docent. 

Theorie

Theorie-examens bus (rijbewijs D)

Theorie-examen extra tijd

Naast het reguliere theorie-examen, kun je ook een examen met extra tijd aanvragen. Hierbij krijg je 15 minuten extra de tijd om vragen te beantwoorden. Dit examen is vooral bedoeld voor mensen met dyslexie.

Individueel begeleid theorie-examen

Het individueel begeleid theorie-examen is voor mensen die graag in een aparte ruimte theorie-examen doen. Bij dit examen heb je 15 minuten langer de tijd en wordt het examen voorgelezen door een medewerker van het CBR. De antwoorden voer je in op de computer.

Nieuwe theorie-examens bus

Vanaf 1 juli 2023 wijzigen de theorie-examens voor het bus rijbewijs met én zonder code 95. De inhoud van de examens sluit beter aan op wat de kandidaat uiteindelijk met het rijbewijs kan doen. Daarnaast zijn de examens herzien en sluiten beter aan op de (beroeps)praktijk. Lees hieronder meer over de inhoud van de examens. 

Nieuwe Bus theorie

Nieuwe theorie-examens bus rijbewijs

Kosten bus rijbewijs (D)

Ben je benieuwd naar de kosten van het behalen van het bus rijbewijs? Bel ons via 0113-223140 of vul onderstaand formulier in en wij sturen je de prijzen toe in een offerte op maat.

Inschrijven

Cursusagenda

Hieronder vind je alle geplande cursussen voor deze opleiding. Selecteer een vestiging om alleen de cursussen op die locatie te zien. Voor specifieke wensen of groepsopgaven kun je contact met ons opnemen om eventuele andere mogelijkheden door te nemen.

Meer informatie of een offerte aanvragen?

Doe een aanvraag

Ik wil
Ik ben
Contactgegevens