Training

Haal het Verreiker certificaat bij Dek Opleidingen

Dek Opleidingen is de opleider van Zeeland en het westen van Brabant voor opleidingen voor Verreiker. Met locaties in Goes, Bergen op Zoom en Terneuzen hebben wij al veel klanten geholpen aan het certificaat veilig werken met Verreiker. Wij verzorgen bovendien in-company trainingen om werknemers in hun eigen werkomgeving te trainen in hun vaardigheden en aandacht voor veiligheid. Bovendien is Dek Opleidingen een SOG gecertificeerd opleider. 

Op deze pagina vind je meer informatie over onze opleidingsmogelijkheden voor Verreiker.
 

Mogelijk op al onze locaties
Mogelijk op al onze locaties
Zeer ervaren instructeurs
Ervaren instructeurs
in-company opleiding op maat
In-company training mogelijk
Met SOG examen mogelijk
Met SOG of IPAF examen mogelijk

Inhoud van de training

Het werken met een Verreiker kan grote risico’s met zich meebrengen, zoals werken bij veel wind, onregelmatige ondergrond, kantelen van de Verreiker, of het niet in goede staat bevinden van de machine, met alle gevolgen van dien. Het veilig werken is alleen mogelijk met een zorgvuldige voorbereiding bij de aanvang van de werkzaamheden. Inhoudelijk komen de volgende onderdelen aan bod:

Theorie

 • (Arbo)wetgeving
 • Lastbehandeling en lastendiagram
 • Verschillende hoogtes en de veiligheid op de werkvloer
 • Voor, tijdens en na het werken met een verreiker
 • Vakbekwaam werken met een verreiker

Praktijk

 • Technische controle van de verreiker
 • Kennismaking met de verreiker basisvaardigheden
 • Werken met de giek/hulpgiek
 • Veiligheid
 • Efficiënt werken
 • Vorkenbord met de verschillende voorzetstukken

Code 95 en/of SOG

Het is mogelijk om een training Verreiker mee te laten tellen voor de verplichte nascholing beroepschauffeurs (code 95). Hier zijn echter specifieke voorwaarden aan verbonden. Voor meer informatie over deze voorwaarden neemt u contact met ons op via uw accountmanager of 0113-216447. Per cursus dag telt de opleiding Verreiker mee voor 7 uur nascholing theorie.

Meer informatie over Code 95

Bij Dek Opleidingen is het ook mogelijk om de verreiker opleiding te volgen in combinatie met een SOG examen. Deze certificering is met name veelgevraagd in de petrochemische sector. Het doel van de Opleiding Verreiker SOG is het behalen van het certificaat waardoor men voldoet aan de hedendaagse eisen van de Arbowet en het Arbobesluit volgens de eind- en toetstermen van de SOG. Het examen bestaat uit zowel een SOG theorie als praktijk wordt aansluitend aan de cursus afgenomen door onze instructeur onder toezicht van de VCA examenkamer. 

Meer informatie Verreiker met SOG examen

Locaties

De cursus veilig werken met Verreiker verzorgen wij op onze vestigingen in Goes, Bergen op zoom en Terneuzen. De training veilig werken met Verreiker kan ook als bedrijfsspecifieke training worden verzorgd op locatie van de klant waarbij wij gebruik maken van uw Verreiker en diversiteit aan oefenmateriaal. Op deze manier leren de deelnemers veilig en efficiënt werken met eigen materiaal in hun eigen werkomgeving.

Opleiding Verreiker

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden/prijzen van de opleiding Verreiker? Neem dan contact met ons op via het contact/offerte formulier of bel ons op 0113-216447 voor meer informatie. 

Bel ons op

Inschrijven

Cursusagenda

Hieronder vind je alle geplande cursussen voor deze opleiding. Selecteer een vestiging om alleen de cursussen op die locatie te zien. Voor specifieke wensen of groepsopgaven kun je contact met ons opnemen om eventuele andere mogelijkheden door te nemen.

Meer informatie of een offerte ontvangen?

Doe een aanvraag

Ik wil
Ik ben
Contactgegevens