Opleidingen

TCVT certificaat

Dek Opleidingen is dè opleider in Zuidwest Nederland op het gebied van logistieke opleidingen waarbij een TCVT certificaat behaald dient te worden. Met vestigingen in Goes, Bergen op Zoom en Terneuzen kun je bij ons op meerdere locaties terecht voor een grote verscheidenheid aan trainingen. Ook verzorgen wij regelmatig in-company trainingen in Zeeland, Noord-Brabant en Zuid-Holland.

Meer informatie over de logistieke opleidingen met TCVT is onderstaand terug te vinden. Ook kun je hieronder klikken op 1 van de cursussen waarbij TCVT van toepassing is.
 

Uitgebreide cursusagenda
Uitgebreide cursusagenda
Zeer ervaren instructeurs
Ervaren instructeurs
Met code 95 mogelijk
Met code 95 mogelijk
in-company opleiding op maat
In-company training mogelijk

Wat is TCVT certificering en voor wie is het bedoeld?

Het TCVT certificaat is bedoeld voor machinisten die hijswerkzaamheden in Nederland op een bouwplaats uitvoeren met een bedrijfslastmoment van 10 ton de meter of meer. Deze machinisten moeten in het bezit zijn van een TCVT-persoonscertificaat/TCVT RA Registratie voor de betreffende machine. Een dergelijke eis geldt ook voor machinisten van funderingsmachines. Het bezit van het TCVT-certificaat/ TCVT RA registratie zorgt er voor dat alleen machinisten die bekwaam zijn, (hijs)werkzaamheden mogen uitvoeren. Daarnaast bestaat er nog een TCVT-certificaat voor de keurmeester hijs & hefgereedschap (W1-02), de hijsbegeleider (de persoon die de last aanslaat: W4-08)

Wat is een bouwplaats? Bouwplaats: "elke tijdelijke of mobiele arbeidsplaats waar civieltechnische werken of bouwwerken tot stand worden gebracht". 

TCVT opleidingen met Code 95

Het is bij Dek Opleidingen mogelijk de verschillende TCVT opleidingen mee te laten tellen voor de verplichte nascholing voor beroepschauffeurs (code 95). Hierbij gaat het om 7 uur (theorie) per opleidingsdag. Ook bij een in-company training is het mogelijk om de uren bij het CCV te laten registreren. 

Opleiding Duur opleiding Code 95 uren
Machinist Grondverzetmachine 6 dagen 14 uur
Hijsbegeleider/Rigger 4 dagen 14 uur
Machinist Autolaadkraan 6 dagen 28 uur
Machinist Mobiele Torenkraan 6 dagen 14 uur
Machinist Mobiele Kraan 6 dagen 14 uur
Machinist Mobiele Kraan 11 dagen of meer 28 uur
Machinist Verreiker 6 dagen 14 uur
Neem contact op

Meer informatie