Opleiding

Je auto rijbewijs (B) theorie haal je via Dek

Dek kan jou op verschillende manieren helpen met het behalen van je theorie-examen voor de auto. Of je nu thuis wilt studeren en de theorie wilt oefenen of juist individueel begeleid wilt worden, wij zorgen ervoor dat je met een theorieopleiding op maat zo voorbereid mogelijk richting het theorie-examen van de auto gaat. 

Uitgebreid aanbod leermiddelen
Uitgebreid aanbod leermiddelen
Gratis theoriecursus voor praktijkleerlingen
Gratis theoriecursus voor praktijkleerlingen
Hoog slagingspercentage
Hoog slagingspercentage
KNMV instructeur
KGI instructeur

Wanneer beginnen met je auto theorie?

Stel dat je een spoedopleiding voor de praktijk in je schoolvakantie wilt doen, dan adviseren wij deze pas in te plannen na het behalen van je theorie-examen.
Wil je bijvoorbeeld 1x per week praktijklessen, dan kun je ook al beginnen met je praktijk zonder dat je theorie hebt. Houdt er wel rekening mee dat je rijlessen gemakkelijker zullen gaan als je de voorrangsregels en betekenis van borden kent en dat kan je op de lange termijn geld besparen.

Heb je moeite met leren of vind je het moeilijk om discipline op te brengen om de boeken in te duiken? Dan kun je het beste eerst beginnen met het behalen van je theorie en pas later starten met de praktijk. Vast advies van Dek: begin op tijd met leren en onderschat de moeilijkheid van het theorie-examen niet! Landelijk gezien slaagt minder dan de helft van de leerlingen in 1x voor de auto theorie. Hieronder vind je de mogelijkheden die we hebben bij Dek om jou te helpen met het behalen van je theoriecertificaat.

Meer informatie

Theorie leren, de mogelijkheden

Theorie-examen auto bij het CBR

Je kunt bij Dek Opleidingen terecht voor het aanvragen van je theorie-examen. Wij helpen jou graag bij het uitzoeken van een geschikte datum en tijdstip. Na ontvangst van je betaling nemen we de beschikbare data en tijden door en leggen we in overleg het examen vast. Je mag deelnemen aan het theorie-examen voor de auto als je 16 jaar bent. Als je bent geslaagd, dan is je theoriecertificaat 1,5 jaar geldig.

Het theorie-examen duurt maximaal 30 minuten en bestaat uit 65 vragen. Hiervan gaan er 25 over gevaarherkenning. Daarvan moet je er minimaal 13 goed hebben. Daarnaast bestaat het examen uit 12 vragen over de verkeersregels. Daarvan moet je er minimaal 10 goed beantwoorden. Bovendien krijg je 28 vragen over verkeersinzicht, waarvan je er minimaal 25 goed moet hebben.

Er zijn verschillende soorten theorie-examens. Uitleg daarover vind je hieronder. 

Theorie-examens

Soorten theorie-examens bij het CBR

Aandachtspunten theorie-examens

  • Openingstijden CBR: helaas is het CBR normaal gesproken alleen geopend op werkdagen tot ongeveer 16.00 uur. Daarom zullen scholen je vaak vrij geven voor het doen van theorie-examen. Bespreek dit wel van tevoren zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
  • Locatie CBR: in Zeeland bevindt het enige theorie examencentrum van het CBR zich in Goes. 

Heb je vragen over de verschillende theorie-examens of advies nodig? 

Kosten

Prijzen theorie auto rijbewijs B

Hieronder vind je de kosten voor de verschillende onderdelen van de theorie voor het autorijbewijs B.

Soort Kosten
Theorieboek € 27,50
E-learning / speedtheorie inlogcode € 31,00
Online examentraining á 20 examens € 21,50
Theoriecursus inclusief e-learning € 82,00
Theoriecursus inclusief e-learning, theorieboek en theorie-examen € 129,50
Individuele begeleiding per les van 50 minuten € 42,50
Regulier theorie-examen € 39,50
Verlengd theorie-examen € 53,50
Individueel theorie-examen € 120,00
Engels theorie-examen € 53,50
Inschrijven

Cursusagenda

Hieronder vind je alle geplande cursussen voor deze opleiding. Selecteer een vestiging om alleen de cursussen op die locatie te zien. Voor specifieke wensen of groepsopgaven kun je contact met ons opnemen om eventuele andere mogelijkheden door te nemen.

Meer informatie of aanmelden?

Neem contact op

Ik wil
Ik ben