Opleiding

Vrachtwagen chauffeur worden

Altijd al vrachtwagenchauffeur willen worden? Meld je dan nu aan voor de opleiding voor het rijbewijs C(E). We hebben verschillende mogelijkheden. Je kunt je als particulier of via jouw werkgever aanmelden. Maar er bestaat ook een beroepsbegeleide leerweg tot vrachtwagenchauffeur. Bovendien is er vanwege de economische groei in 2016 en 2017 sprake van een gesubsidieerd traject tot vrachtwagenchauffeur. Op deze pagina vind je meer over hoe je chauffeur wordt.

Hoog slagingspercentage
Hoog slagingspercentage
Zeer ervaren instructeurs
Ervaren instructeurs
Schakel en automaat mogelijk
Schakel en automaat mogelijk
Vaste instructeur
Vaste instructeur

Werken leren (BBL)

Het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) biedt de BBL-opleiding tot vrachtwagenchauffeur aan. Hiermee haal je binnen twee jaar de papieren voor een volwaardig chauffeur. Wekelijks werk je vier dagen bij een leerbedrijf en ga je één dag naar school. Op deze manier verdien je al geld terwijl je nog in opleiding bent. 


De rijopleidingen volg je bij een STL-gecertificeerde opleider bij jou in de buurt. Dek Opleidingen heeft deze certificering en voert al jaren de rijopleidingen uit voor STL. Wil je meer informatie over het BBL-traject tot vrachtwagenchauffeur? Kijk dan eens op www.stlwerkt.nl.


De video hiernaast geeft een goed beeld van de BBL-opleiding via STL.

Pak deze kans!

Zij-instroom traject vrachtautochauffeur

Vanwege de economische groei stijgt de vraag naar vrachtwagenchauffeurs. Daarom is dit jouw kans om goedkoop de opleiding te volgen. Via de zij-instroomregeling is het mogelijk om 90 procent van je opleidingskosten vergoed te krijgen. Ook heb je baangarantie bij een potentiële werkgever. Na het behalen van je rijbewijzen kun je dus gelijk aan het werk als vrachtwagenchauffeur. Om voor dit traject in aanmerking te komen, moet je wel aan enkele eisen te voldoen. 

Meer informatie of een offerte ontvangen?

Doe een aanvraag

Ik wil
Ik ben
Contactgegevens