Medische keuring

Als u voor het eerst een rijbewijs voor categorie C, CE, D of DE aanvraagt bij de gemeente, moet u over een door het CBR afgegeven ‘Verklaring van geschiktheid’ beschikken. Om deze te krijgen moet u medisch gekeurd zijn door een arts van een gecertificeerde Arbodienst of een geregistreerde bedrijfsarts. Om deze verklaring aan te vragen heeft u een ‘Eigen verklaring voor de categorie C’ nodig. Deze bestaat uit twee delen:

 • Een eigen verklaring (elf vragen die u zelf invult);
 • Het geneeskundig verslag (in te vullen door een arts na een medisch onderzoek oftewel een rijbewijskeuring).
Zeer ervaren instructeurs
Ervaren instructeurs
Schakel en automaat mogelijk
Schakel en automaat mogelijk
Gratis rijlesapp
Gratis rijlesapp
Vaste instructeur
Vaste instructeur

Regel jouw rijbewijs keuring bij Dek Opleidingen

Bij Dek Opleidingen kunnen wij jouw rijbewijskeuring regelen. Over het algemeen komt er in 1x per maand een gecertificeerde keuringsarts bij onze vestiging in Goes of Bergen op Zoom. Dit is meestal tijdens een spoedopleiding voor de theorie voor rijbewijs C. Volg je deze opleiding en maak je een afspraak bij ons voor een keuring tijdens de opleidingsweek, dan wordt je tijdens de les eventjes uit de klas geroepen voor de keuring. Uiteraard kun je ook een afspraak maken wanneer je niet aan deze opleiding deelneemt.
Komen onze keuringsdata niet uit, dan ben je uiteraard vrij om zelf bij een gecertificeerde keuringsarts een afspraak te maken.

Maak je bij ons een afspraak voor een rijbewijskeuring, dan krijg je uiteraard een uitgebereide uitnodiging met de benodigde informatie. Hieronder vind je alvast wat algemene informatie over een rijbewijskeuring.

Meenemen naar de keuring (zie ook de toelichtingen):

 1. Keuringsformulier, de zogenaamde ‘’Eigen Verklaring met Geneeskundig verslag’’
 2. Urine
 3. Medicijnen (ook oogdruppels en pufjes voor de longen)
 4. Bril en/of contactlenzen. En van de contactlenzen de sterkte voor ieder oog.
 5. Rijbewijs of andere legitimatie

Toelichting

 1. Het formulier is verkrijgbaar bij de gemeente of met behulp van uw DigiD via internet op mijn.cbr.nl.  Je kunt deze ook bestellen via Regelzorg. Voorafgaand aan de keuring moet je de voorzijde (de Eigen Verklaring) zelf invullen. Maak ná de keuring een fotokopie van beide zijden van het formulier. Bij zoekraken hoeft dan niet een nieuwe keurig plaats te vinden. 
 2. Een kleine hoeveelheid urine is voldoende. De urine hoeft niet nuchter te zijn en het liefste niet ouder dan ongeveer 2 uur. Neem de urine mee in een urinecontainertje dat verkrijgbaar is bij apotheek, drogist of huisarts.
 3. Als je medicijnen gebruikt, waaronder oogdruppels en pufjes voor de longen, neem dan een lijst mee van de apotheek of de (lege) verpakking(en).
 4. Draag je contactlenzen, neem dan het recept van jouw opticien mee waarop de sterkte staat vermeld, of de verpakking van de lenzen. Dan hoef je voor de test van jouw gezichtsvermogen de lenzen niet uit te doen.
 5. Je dient jezelf tijdens de keuring te kunnen legitimeren. Neem daarvoor jouw rijbewijs mee of eventueel een andere legitimatie.

Wil je meer informatie over een rijbewijskeuring voor het camper/paardenvrachtauto rijbewijs of heb je hier vragen over? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0113-870070 of via info@dek.nl 

Uitslag medische keuring

Tijdens de rijbewijs keuring vult de arts een medisch verslag in. Samen met jouw ingevulde Eigen Verklaring (EV) stuur je dit verslag op naar het CBR. De medische afdeling van het CBR beoordeelt dan of jij medisch wordt vrij gegeven voor het vrachtwagen rijbewijs. Je krijgt hiervan een brief met de bevindingen thuis gestuurd. Als het goed is staat er in hun brief dat je medisch bent vrij gegeven voor rijbewijs C zonder beperkingen. Dit betekent dat je 1 jaar rijgeschikt bent verklaard en wij een praktijkexamen voor je kunnen aanvragen. Binnen dit jaar zul je dan je vrachtauto rijbewijs moeten behalen en moeten ophalen bij de gemeente.
Wanneer je geen verklaring van geschiktheid ontvangt, dan geeft het CBR aan hoe je daar wel aan kunt komen. Het kan zijn dat ze je oproepen voor een rijtest of dat je langs een gespecialiseerde arts moet. 

De medische keuring van de arts is 3 jaar geldig. Mocht je bijvoorbeeld 2 jaar na afgifte van je verklaring van geschiktheid door het CBR voor rijbewijs C een ander rijbewijs willen behalen, zoals D of CE, dan moet je wel een nieuwe EV opsturen naar het CBR. Je hoeft echter niet opnieuw medisch gekeurd te worden omdat je keuringsuitslag van rijbewijs C nog geldig is. 

Wanneer je voornemens bent meerdere rijbewijzen binnen een korte periode te behalen (in ieder geval binnen een jaar), bijvoorbeeld C en CE, dan kun je dit gelijk op de EV aangeven door beide betreffende vakjes aan te kruisen. Je wordt dan normaal gesproken vrij gegeven voor zowel rijbewijs C en CE.

Meer informatie of een offerte ontvangen?

Doe een aanvraag

Ik wil
Ik ben
Contactgegevens