Opleiding

Vrachtauto theorie

Voor het rijbewijs C bestaan 2 trajecten, namelijk het traject vakbekwaamheid (met code 95) en het rijbewijstraject (zonder code 95). Bij de een ga je beroepsmatig rijden, bij de ander niet. Wij helpen je graag bij het maken van deze keuze. Bovendien kunnen we samen kijken naar de planning van jouw theorie-opleiding en de bijbehorende examens. Hieronder vind je meer informatie over de trajecten en over de verschillende mogelijkheden om theorie te leren en theorie-examen te doen.


Hieronder vind je meer informatie over de twee trajecten en over de verschillende mogelijkheden om theorie te leren en theorie-examen te doen.

Zeer ervaren instructeurs
Ervaren instructeurs
Gratis rijlesapp
Gratis rijlesapp
Hoog slagingspercentage
Hoog slagingspercentage
Schakel en automaat mogelijk
Schakel en automaat mogelijk

Meer informatie

Lesmateriaal theorie rijbewijs C

Wanneer je bij ons lesmateriaal aanschaft voor de theorie voor rijbewijs C, ontvang je een lesmap. Hierin zitten drie boeken: verkeer, techniek en administratie. Ook zitten er vier inlogcodes bij: verkeer, techniek, administratie en administratie cases. Wanneer je niet voor de vakbekwaamheid (code 95) gaat, dan zie je vanzelf welke onderdelen je mag overslaan. In combinatie met onze theoriecursus is dit een uitstekende voorbereiding op de theorie-examens bij het CBR. Je leert uit de boeken en kunt online proefexamens maken met de inlogcodes. Na elk oefenexamen krijg je de uitslag te zien, dus kun je een inschatting maken of je al klaar bent voor het echte theorie-examen. Per vak krijg je een inlogcode. Daarmee heb je zeven uur toegang tot de proefexamens. Je kunt via ons eenmalig gratis je uren opwaarderen en gratis oefenexamens doen.


Wij adviseren om, voordat je aan de cursus deelneemt, het boek door te nemen. Zo kun je het tempo van de cursus beter volgen en kun je op basis van jouw voorbereiding gericht vragen stellen aan de docent. 

 

Nieuwe examens per 1 juli 2022

Nieuwe examens per 1 juli 2022 
Momenteel is de theorie voor het vrachtwagenrijbewijs nog opgebouwd uit 3 onderdelen: RV1, V2C of R2C en V3C. Vanaf 1 juli 2022 gaat hier verandering in komen en zullen de examens veranderen naar M1,M2 en M3.

Overgangsperiode
Voor de kandidaten die tot 1 juli 2022 nog in de oude vorm examen doen bestaat er een overgangsperiode. Heb je op 20 juni een RV1 examen afgelegd en is niet gelukt om deze positief af te ronden, dan heb je nog tot 1 september 2022 de mogelijkheid om opnieuw examen te doen in “oude stijl”. Je kunt er ook voor kiezen om vanaf 1 juli 2022 een overgangsexamen te doen. Klik hier om te kunnen zien welk examen je nodig hebt. Is dit niet helemaal duidelijk, neem dan contact op zodat wij je kunnen adviseren. 

Je rijbewijs behalen na 1 juli 2022: 
-    Wil je het C of C1 rijbewijs behalen zonder code 95? Dan mag je na het behalen van module 1 (M1) en het volgen van je rijlessen het praktijkexamen doen. 
-    Wil je het C of C1 rijbewijs behalen met code 95? Dan moet je eerst module 1 (M1) behalen. Heb je module 1 (M1) behaald? Dan kan je gaan lessen en in willekeurige volgorde module 2 (M2) en module 3 (M3) en het praktijkexamen doen. 

Toelating tot het praktijkexamen vanaf 1 juli 2022:
-    RV1 voor C of RV1-light voor C1 minimaal is behaald of;
-    Module 1-C of module 1-C1 is behaald
De verklaring van rijvaardigheid wordt afgegeven nadat de volledige verplichte examencombinatie is behaald. 

Kosten

Kosten vrachtwagen rijbewijs (C)

Ben je benieuwd naar de kosten van het behalen van het rijbewijs C? Bel ons via 0113-223140 of vul onderstaand formulier in en wij sturen je de prijzen toe in een offerte op maat.

Inschrijven

Cursusagenda

Hieronder vind je alle geplande cursussen voor deze opleiding. Selecteer een vestiging om alleen de cursussen op die locatie te zien. Voor specifieke wensen of groepsopgaven kun je contact met ons opnemen om eventuele andere mogelijkheden door te nemen.

Meer informatie of een offerte ontvangen?

Doe een aanvraag

Ik wil
Ik ben
Contactgegevens