ADHD of Autisme rijbewijs

Rijden met een cognitieve stoornis? Bij Dek Opleidingen vinden we het belangrijk dat iedereen veilig deel kan nemen aan het verkeer. Daarom kunnen ook mensen met een cognitieve stoornis als ADHD, ADD, Autisme, PDD NOS, of Asperger bij ons het rijbewijs halen. 

Onze instructeurs hebben de basiscursus ‘rijles met autisme, AD(H)D en aanverwante stoornissen gevolgd. Dek Opleidingen is dus de ideale en veilige rijschool voor mensen met autisme, ADHD, etc.

Wanneer je een autismespectrumstoornis hebt, zul je bij het invullen van je Gezondheidsverklaring 'ja' antwoorden op vraag 3. Het CBR adviseert in dat geval om direct een afspraak te maken voor een rijbewijskeuring. Dit kan bij een onafhankelijk specialist. Klik hier voor de procedure bij het CBR. Klik hier voor meer informatie over de Gezondheidsverklaring.

Meer informatie


 

ADHD of Autisme rijbewijs
Gratis theoriecursus voor praktijkleerlingen
Uitgebreide theoriecursus
Goedkoop opleidingspakket
Goedkoop opleidingspakket
Hoog slagingspercentage
Hoog slagingspercentage
Zeer ervaren instructeurs
Gespecialiseerde instructeurs

Autisme rijbewijs kosten

Heb je Autisme of ADHD dan zijn de rijbewijs kosten hetzelfde als voor het reguliere rijbewijs traject. Je vindt het overzicht van de kosten hieronder. 

Onderdeel: Kosten:
Startpakket autorijbewijs €1249,00
Losse rijles €51,00
Try-out €89,00
Tussentijdse toets €195,00
Los praktijkexamen €245,00

Autisme verzwijgen bij rijbewijs

Je bent verplicht een gezondheidsverklaring naar waarheid in te vullen. Dit betekent dat je dus een stoornis als autisme of ADHD niet mag verzwijgen bij het behalen van je rijbewijs. Wanneer je bijvoorbeeld een ongeval veroorzaakt en je hebt niet gemeld een stoornis te hebben. Dan kan het zijn dat de verzekeraar de schade niet vergoedt. 

Autisme verzwijgen bij rijbewijs
Meer informatie of aanmelden?

Neem contact op

Ik wil
Ik ben