Medische keuring

Om je groot rijbewijs aan te vragen bij de gemeente, dien je eerst via het CBR een ’Verklaring van geschiktheid’ te verkrijgen. Hiervoor heb je een gezondheidsverklaring nodig bestaande uit twee delen. Een eigen verklaring (11 vragen die je zelf invult) en een geneeskundig verslag in de vorm van een medische keuring voor de vrachtwagen door een bedrijfs- of Arboarts. Lees hieronder meer over de medische keuring voor het rijbewijs C.

Vrachtwagen medische keuring
Zeer ervaren instructeurs
Erkende instructeurs
Schakel en automaat mogelijk
Schakel en automaat mogelijk
Hoog slagingspercentage
Hoog slagingspercentage
Vaste instructeur
Vaste instructeur

Regel jouw rijbewijs keuring bij Dek Opleidingen

Dek Opleiding helpt je graag bij jouw rijbewijskeuring. Over het algemeen komt er één keer per maand een gecertificeerde keuringsarts voor het groot rijbewijs naar onze vestigingen in Goes en Halsteren. Dit is meestal tijdens een spoedopleiding voor de theorie voor rijbewijs C. Indien je de theoriecursus bij ons volgt en een afspraak maakt voor de keuring tijdens de opleidingsweek, word je tijdens de les eventjes uit de klas geroepen. Kies je ervoor om zelf een keuring te doen, dan ben je uiteraard vrij om bij een gecertificeerde keuringsarts een afspraak te maken. 

Meenemen naar de keuring (zie ook de toelichtingen):

  1. Keuringsformulier (de eigen verklaring met geneeskundig verslag)
  2. Urine
  3. Medicijnen (ook oogdruppels en pufjes voor de longen)
  4. Bril en/of contactlenzen (van de contactlenzen de sterkte van ieder oog)
  5. Rijbewijs of andere legitimatie

Toelichting:

  1. Het formulier is verkrijgbaar bij de gemeente of met behulp van DigiD via internet op mijn.cbr.nl.  Je kunt deze ook bestellen via Regelzorg. Voorafgaand aan de keuring moet je de voorzijde (de eigen verklaring) zelf invullen. Maak ná de keuring een fotokopie van beide zijden van het formulier. Bij zoekraken hoeft dan niet een nieuwe keuring plaats te vinden. de kosten voor de medische keuring van het groot rijbewijs bedragen €41,-.
  2. Een kleine hoeveelheid urine is voldoende. De urine hoeft niet nuchter te zijn en het liefst niet ouder dan twee uur. Neem de urine mee in een urinecontainertje dat verkrijgbaar is bij apotheek, drogist of huisarts.
  3. Als je medicijnen gebruikt, waaronder oogdruppels en pufjes voor de longen, neem dan een lijst mee van de apotheek of de (lege) verpakking(en).
  4. Draag je contactlenzen, neem dan het recept van jouw opticien mee waarop de sterkte staat vermeld, of de verpakking van de lenzen. Dan hoef je voor de test van jouw gezichtsvermogen je lenzen niet uit te doen.
  5. Je dient jezelf tijdens de keuring te kunnen legitimeren. Neem daarvoor je rijbewijs mee of een andere legitimatie.

Wil je meer informatie over een rijbewijskeuring of heb je hier vragen over? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0113-870070 of via info@dek.nl 

Uitslag medische keuring

Tijdens de rijbewijskeuring vult de arts een medisch verslag in. Samen met jouw ingevulde eigen verklaring stuur je dit verslag op naar het CBR. De medische afdeling van het CBR beoordeelt dan of jij medisch wordt vrijgegeven voor het rijbewijs. Je krijgt hierover een brief thuisgestuurd. Als je bent vrijgegeven, ben je één jaar rijgeschikt verklaard en kunnen wij een praktijkexamen aanvragen. Binnen dit jaar zul je dan je rijbewijs moeten halen en ophalen bij de gemeente. Wanneer je geen verklaring van geschiktheid ontvangt, geeft het CBR aan hoe je daar wel aan kunt komen. Het kan zijn dat ze je oproepen voor een rijtest of dat je langs een gespecialiseerde arts moet.

De medische keuring van de arts is drie jaar geldig. Mocht je bijvoorbeeld twee jaar na afgifte van je verklaring van geschiktheid door het CBR voor rijbewijs C een ander rijbewijs willen behalen, zoals D of CE, dan moet je een nieuwe eigen verklaring opsturen naar het CBR. Je hoeft echter niet opnieuw medisch gekeurd te worden omdat je keuringsuitslag van rijbewijs C nog geldig is.

Wanneer je meerdere rijbewijzen binnen een korte periode wil behalen (in ieder geval binnen een jaar), bijvoorbeeld C en CE, dan kun je dit gelijk op de eigen verklaring aangeven door beide vakjes aan te kruisen. Je wordt dan normaal gesproken vrijgegeven voor zowel rijbewijs C en CE.

Meer informatie of een offerte ontvangen?

Doe een aanvraag

Ik wil
Ik ben
Contactgegevens