Medische keuring

Als je voor het eerst een rijbewijs voor de categorie C1 aanvraagt bij de gemeente, moet je over een door het CBR afgegeven ‘Verklaring van geschiktheid’ beschikken. Om deze verklaring aan te vragen heb je een ‘Eigen verklaring voor de categorie C’ nodig. Deze bestaat uit twee delen: een eigen verklaring (elf vragen die je zelf invult) en een geneeskundig verslag (in te vullen door een arts na een medisch onderzoek oftewel een rijbewijskeuring).

Vrachtwagen medische keuring
Zeer ervaren instructeurs
Ervaren instructeurs
Opleiding op maat
Flexibele planning
Gratis theoriecursus voor praktijkleerlingen
Uitgebreide theoriecursus
Hoog slagingspercentage
Hoog slagingspercentage

Regel jouw rijbewijs keuring bij Dek Opleidingen

Bij Dek Opleidingen kunnen wij jouw rijbewijskeuring regelen. Over het algemeen komt er één keer per maand een gecertificeerde keuringsarts naar onze vestiging in Goes en Bergen op Zoom. Dit is meestal tijdens een spoedopleiding voor de theorie voor rijbewijs C. Volg je deze opleiding en maak je een afspraak bij ons voor een keuring tijdens de opleidingsweek, dan word je tijdens de les eventjes uit de klas geroepen voor de keuring. Uiteraard kun je ook een afspraak maken wanneer je niet aan deze opleiding deelneemt. Komen onze keuringsdata niet uit, dan ben je vrij om zelf bij een gecertificeerde keuringsarts een afspraak te maken. Hieronder vind je algemene informatie over een rijbewijskeuring.

Meenemen naar de keuring (zie ook de toelichtingen):

  1. Keuringsformulier, de zogenaamde ‘’Eigen Verklaring met Geneeskundig verslag’’
  2. Urine
  3. Medicijnen (ook oogdruppels en pufjes voor de longen)
  4. Bril en/of contactlenzen. En van de contactlenzen de sterkte voor ieder oog.
  5. Rijbewijs of andere legitimatie

 Toelichting

  1. Het formulier is verkrijgbaar bij de gemeente of met behulp van uw DigiD via internet op mijn.cbr.nl.  Je kunt deze ook bestellen via Regelzorg. Voorafgaand aan de keuring moet je de voorzijde (de Eigen Verklaring) zelf invullen. Maak ná de keuring een fotokopie van beide zijden van het formulier. Bij zoekraken hoeft dan niet een nieuwe keurig plaats te vinden. 
  2. Een kleine hoeveelheid urine is voldoende. De urine hoeft niet nuchter te zijn en het liefste niet ouder dan ongeveer 2 uur. Neem de urine mee in een urinecontainertje dat verkrijgbaar is bij apotheek, drogist of huisarts.
  3. Als je medicijnen gebruikt, waaronder oogdruppels en pufjes voor de longen, neem dan een lijst mee van de apotheek of de (lege) verpakking(en).
  4. Draag je contactlenzen, neem dan het recept van jouw opticien mee waarop de sterkte staat vermeld, of de verpakking van de lenzen. Dan hoef je voor de test van jouw gezichtsvermogen de lenzen niet uit te doen.
  5. Je dient jezelf tijdens de keuring te kunnen legitimeren. Neem daarvoor je rijbewijs mee of eventueel een andere legitimatie.

Wil je meer informatie over een rijbewijskeuring voor het camper/paardenvrachtauto rijbewijs of heb je hier vragen over? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0113-870070 of via info@dek.nl 

Uitslag medische keuring

Tijdens de rijbewijskeuring vult de arts een medisch verslag in. Samen met jouw ingevulde eigen verklaring stuur je dit verslag op naar het CBR. De medische afdeling van het CBR beoordeelt dan of jij medisch wordt vrijgegeven voor het rijbewijs. Je krijgt hierover een brief thuisgestuurd. Als je bent vrijgegeven, ben je één jaar rijgeschikt verklaard en kunnen wij een praktijkexamen aanvragen. Binnen dit jaar zul je dan je rijbewijs moeten halen en ophalen bij de gemeente. Wanneer je geen verklaring van geschiktheid ontvangt, geeft het CBR aan hoe je daar wel aan kunt komen. Het kan zijn dat ze je oproepen voor een rijtest of dat je langs een gespecialiseerde arts moet. 


De medische keuring van de arts is drie jaar geldig. Mocht je bijvoorbeeld twee jaar na afgifte van je verklaring van geschiktheid door het CBR voor rijbewijs C1 een ander rijbewijs willen behalen, zoals D of C1E, dan moet je een nieuwe eigen verklaring opsturen naar het CBR. Je hoeft echter niet opnieuw medisch gekeurd te worden omdat je keuringsuitslag van rijbewijs C1 nog geldig is. 


Wanneer je meerdere rijbewijzen binnen een korte periode wil behalen (in ieder geval binnen een jaar), bijvoorbeeld C1 en C1E, dan kun je dit gelijk op de eigen verklaring aangeven door beide vakjes aan te kruisen. Je wordt dan normaal gesproken vrijgegeven voor zowel rijbewijs C1 en C1E.

Doe een aanvraag

Meer informatie of een offerte aanvragen?

Ik wil
Ik ben
Contactgegevens